Výdaje za teplo klesnou v Děčíně o desítky procent

15. 11. 2016

Děčín - Téměř dvě stovky děčínských domácností ušetří na teple a teplé vodě díky novým technologiím. Společnost CPI BYTY se dohodla s dodavatelskou firmou TERMO Děčín na nahradě centrální výměnikové stanice domovními předávacími stanicemi, díky nimž nájemníci ušetří v průměru 20 % ročně.

Pilotní projekt realizovala společnost CPI BYTY již v roce 2015 v bytovém domě U Tvrze 7. Dalších devět domů s celkem 196 nájemními byty připojila firma v tomto roce. “V rámci našeho programu energetických úspor došlo u děčínských bytů k náhradě dosud používaných centrálních výměníkových stanic za moderní kompaktní předávací stanice umístěné v jednotlivých bytových domech,” upřesnil technický ředitel CPI BYTY Luděk Zelinka. Snížením spotřeby tepla firma očekává pokles výdajů domácností na teplo a teplou vodu
v průměru o 20 % ročně, které se na peněženkách nájemníků projeví už v příštím vyúčtování.

Tyto výsledky potvrzují investice CPI BYTY do nových technologií i v dalších městech. Např. úspory okolo 20 % ročně oproti centrálním dodávkám hlásí 1 600 domácností v České Lípě, kde došlo ke změně dodavatele i způsobu vytápění již před třemi lety. Podobné změny v technologiích proběhly také v Ústí nad Labem. Technicky nejnáročnější a finančně největší investici realizuje firma CPI BYTY aktuálně v Třinci, kde dojde ve dvou etapách k napojení zhruba 300 bytů s původně plynovými ohřívači na centrální dodávku tepla pomocí výstavby nových horkovodů a předávacích stanic. Zde se kromě úspory očekávají také výhody v podobě vyšší bezpečnosti a kvality bydlení.

Kontakt pro média:

Michaela Winklerová